Последни новини

НАГРАДА

за

Цветко Китанов, студент от V курс, украинска филология

На 24.05.2010г. за шести пореден път беше връчана стипендия от Фондация "Блага Димитрова" за постигнати успехи в областта на литературата. Награждаването беше проведено в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на президента на Република България Георги Първанов, заместник кмета на София Минко Герджиков и Иван Сотиров, както и други политически фигури. Пред целия академичен съвет, както и пред ректора на университета беше награден Цветко Китанов, студент от V курс в СУ.


Календар

ПОКАНА за участие в VIII СТУДЕНТСКИ КОНКУРС ПО УКРАИНСКИ ПРАВОПИС

Време на събитието: 01.12.2023

Уважаеми студенти,

Каним Ви да участвате в VIII Студентски конкурс по украински правопис, който ще се проведе на 1 декември 2023 г. (петък) от 10:30 ч. присъствено в кабинет „Проф. Михайло Драгоманов“ (ж.к. Изток, бл. 1, ет. 4, каб. 428). Конкурсът се организира от Катедрата по славянско езикознание във Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на Посолството на Украйна в Република България.

 Форматът на конкурса включва диктовка и тестови задачи от затворен тип.

Право на участие имат само студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които не са носители на украинския език. Заявки за участие се приемат до 17:00 ч. на 30 ноември 2023 г. на ел. адрес lilia.zheleva@slav.uni-sofia.bg с три имена, специалност, курс на обучение и факултетен номер.

Тримата победители в VIII Студентски конкурс по украински правопис ще представят Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на IX Международен правописен конкурс по украински език, организиран от Ягелонския университет в Краков, който ще се проведе онлайн през март 2024 година. 

Пожелаваме успех на участниците!

Организационен комитет на

VIII Студентски конкурс по украински правопис

в Софийския университет „Св. Климент Охридски“