Последни новини

НАГРАДА

за

Цветко Китанов, студент от V курс, украинска филология

На 24.05.2010г. за шести пореден път беше връчана стипендия от Фондация "Блага Димитрова" за постигнати успехи в областта на литературата. Награждаването беше проведено в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на президента на Република България Георги Първанов, заместник кмета на София Минко Герджиков и Иван Сотиров, както и други политически фигури. Пред целия академичен съвет, както и пред ректора на университета беше награден Цветко Китанов, студент от V курс в СУ.


Календар

III Студентски конкурс по украински правопис

Време на събитието: 13.01.2020
За трета поредна година в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе студентски конкурс по украински правопис

III Студентски конкурс по украински правопис ще се проведе на 13 януари 2020 г. (понеделник) от 18:15 ч. в Заседателна зала № 1 на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Участие могат да вземат студенти от всички курсове на обучение. Заявки за участие с три имена и курс на обучение се приемат по ел. поща на адрес lilia.zheleva@slav.uni-sofia.bg до 11 януари 2020 г.

Награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 14 януари 2020 г. (вторник) от 17:15 ч. в зала "Яйцето" на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Университетската украинистика пожелава успех на всички участници!