Последни новини

НАГРАДА

за

Цветко Китанов, студент от V курс, украинска филология

На 24.05.2010г. за шести пореден път беше връчана стипендия от Фондация "Блага Димитрова" за постигнати успехи в областта на литературата. Награждаването беше проведено в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на президента на Република България Георги Първанов, заместник кмета на София Минко Герджиков и Иван Сотиров, както и други политически фигури. Пред целия академичен съвет, както и пред ректора на университета беше награден Цветко Китанов, студент от V курс в СУ.


Calendar

XXI Радиодиктовка по случай Деня на украинския език

Event time: 11/09/y

По случай Деня на украинския език на 9 ноември 2021 г. от 10 ч. по Украинското национално радио традиционно ще прозвучи диктовка, символизираща националното единство на украинците. 

Студентите украинисти у техните преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски" за поредна година ще участват в тази международна инициатива. Виртуалната аудитория, в която ще слушат и пишат диктовката, се намира на следния интернет адрес: https://join.skype.com/IjyuoNKHPudx. Всички желаещи да отбележат Деня на украинския език заедно с българската университетска украинистика са добре дошли. Единственото изискване за участие е изключен микрофон. 

Тази година диктовката ще прочете нейният автор, известният украински писател, поет, есеист и преводач Юрий Андрухович. 

Диктовките могат да се изпращат за проверка в рамките на 24 часа на ел. адрес rd@ukr.radio. Всички участници, които са изпратили работи без нито една грешка, ще получат награди от партньорите на проекта. 

Текстът на диктовката ще бъде публикуван на 11 ноември в 11 ч. на сайта на Украинското национално радио – http://www.nrcu.gov.ua/. 

Резултатите ще бъдат обявени в рамките на 1–2 месеца в зависимост от броя на участниците.