Последни новини

НАГРАДА

за

Цветко Китанов, студент от V курс, украинска филология

На 24.05.2010г. за шести пореден път беше връчана стипендия от Фондация "Блага Димитрова" за постигнати успехи в областта на литературата. Награждаването беше проведено в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на президента на Република България Георги Първанов, заместник кмета на София Минко Герджиков и Иван Сотиров, както и други политически фигури. Пред целия академичен съвет, както и пред ректора на университета беше награден Цветко Китанов, студент от V курс в СУ.


Calendar

«Пет години окупация на Крим. Последиците с цифри и факти».

Event time: 03/26/y
В четвъртък в 11.30 в зала 149 (Полонистичния кабинет) ще се състои поредната среща на клуба «Благодатна сряда».

Този път гост на клуба ще бъде съветник към Посолството на Украйна в Република България – Анна Тертична. Анна Терична е украински дипломат, специалист по Балканите. Завършва Хърватска филология в Киевския национален университет «Тарас Шевченко».
След университета е на специализация в Министерството на външните работи на Украйна,където продължава да изгражда дипломатическата си кариера. Изпращана е на дипломатическите мисии в Хърватия, Сърбия, Македония и България.
Темата с която иска да запознае студентите-украинисти е Кримския въпрос и какво се случва с Крим и в Крим след пет години руска окупация: «Пет години окупация на Крим. Последиците с цифри и факти».
Беседата ще се проведе на украински език.