Последни новини

НАГРАДА

за

Цветко Китанов, студент от V курс, украинска филология

На 24.05.2010г. за шести пореден път беше връчана стипендия от Фондация "Блага Димитрова" за постигнати успехи в областта на литературата. Награждаването беше проведено в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на президента на Република България Георги Първанов, заместник кмета на София Минко Герджиков и Иван Сотиров, както и други политически фигури. Пред целия академичен съвет, както и пред ректора на университета беше награден Цветко Китанов, студент от V курс в СУ.


Calendar

Представлението "Дядовата ръкавичка"

Event time: 05/25/y
На 18 май 2012 г. от 14 часа в кабинета по украински език в бл. 17 в Студентски град се проведе последното от трите мероприятия,

посветени на 15-годишнината от създаването на профил „Украинистика“. Студентите-украинисти от I и III курс представиха украинската народна приказка „Дядовата ръкавичка”  в съвременен стил. Режисьор, сценарист и постановчик на представлението бе лекторът по украински език гл. ас. Олга Сорока. Можете да видите снимки от представлението в раздел „Галерия“ на сайта.

Сред публиката бяха доц. д-р Албена Стаменова, хон. ас. Валентина Драгулева, докторант Павлина Мартинова, студенти-украинисти, д-р Добромир Григоров, гл. ас. Диана Иванова – преподаватели от специалността „Славянски филологии“ и др. Представлението завърши с бурни аплодисменти, а след това всички се почерпиха с традиционни украински ястия и напитки по случай рождения ден на профила.


Павлина Мартинова

докторант по украинско езикознание